28 januari 2012
12:00

Alvesta IBK

Referat: Öjaby Sport - Alvesta IBK

Alla killar på plats i hallen i god tid för match och det låg i luften att vi skulle sälja oss dyrt denna kampen. Vi pratade innan match om vikten av att inte titta för mycket på boll utan vara noga med markering, hålla våra positioner och ligga i skottlinjen. Sen var det slutpratat för alla killar var riktigt sugna och kunde knappt sitta still i omklädningsrummet utan ville ut och visa hemmapubliken vilket bra lag vi är.

När väl första perioden drog igång gjorde Alvesta mål i tredje minuten på ett riktigt kanonskott där Linus inte hade en chans. I sjunde minuten var det dags igen en Alvestaspelare lämnades lite för ensam och kunde avancera in från kanten och trycka dit 2-0. I 9 minuten kom Alvesta återigen i ett anfall och vi tappade markeringen framför mål och 3-0 var ett faktum. Nu var det stressat och jag undrar om inte killarna var lite övertända för vi spelade inte som ett lag utan sprang lite hur som helst och det är inte vår styrka. Men i år är vi riktigt starka och ger oss inte och i 10 minuten hade vi fått fart på benen och i ett snyggt anfall vinner Adam bollen på mittplan och slår en diagonalpass som Liam tar emot och snyggt sätter i mål, så skall innebandy spelas. Vi fortsätter kriga och nu började vårt spel fungera bättre och bättre. I 12 minuten lyckas en för dagen mycket bra och hårt krigande Axel vinna boll bakom mål och sedan krångla in en pass som Jonis på ren vilja trycker in i mål. Nu var det lite mer hjärna i spelet och Alvesta tillåts inte ta en millimeter av planen gratis. När klockan tickat fram till 12.58 är det dax igen Adam snor bollen från en Alvesta back, tunnlar nästa back och prickskjuter bollen högt till vänster och vi har reducerat till 3-3. Vilken period 6 mål och ett spel som bara blev bättre och bättre.

Andra perioden drar igång och den präglas av mycket bra försvarsspel från båda lagen. Våra backar har genomskådat hur Alvesta spelar och kan genom att hjälpa varandra med snacket sortera vilken som skall ha vilken markering och sätta stopp för de flesta av Alvestas anfall och dom skott som kommer igenom tar Linus tryggt hand om. Det blir inga mål i andra perioden men chanser saknades inte så vi är hoppfulla inför tredje perioden.

Vi fortsätter spela bra i tredje perioden och kommer i många fina anfall. Jonis var grym på sin högerkant idag och att det inte blev fler mål från hans klubba idag kan bara tillskrivas en bra spelande Alvesta målvakt. Jonte kom i flera fina raider från sin backplats men det ville sig inte riktigt hela vägen. Tyvärr blev det som det ofta blir i matcher där två bra lag möts, det är de små marginalerna som avgör. Det blev bara ett mål till i matchen och det gjorde Alvesta i 10 minuten. Målet föregicks inte av några misstag utan var frukten av fint Alvesta spel. Vi gör dock ett riktigt försök och är otroligt nära att kvittera i slutet. Ett exempel är när Isse petar ett frislag till Axel som trycker till och målvakten räddar men Lukas är på kontoret (framför motståndarmålet) och är så när på att trycka in returen. Vi plockar målvakten med 2 minuter kvar och kvitteringen hänger i luften men det vill sig inte och vi förlorar matchen.

Sammanfattning:
Vi gör idag en mycket bra insats mot serieledarna och det var såååå nära att vi luggat dem på minst en poäng. Förutom de första 9 minuterna gör hela laget idag en strålande insats och det är allt lite synd att det inte betalade sig. Hela laget gör som sagt en mycket bra insats men jag vill framhålla två spelare som jag tyckte stack ut lite extra idag och det är Tim och Jonis som båda visade ett stort krigarhjärta och hade hög kvalité i sitt spel.
Trots förlusten gav matchen mersmak och det är bara att ladda batterierna och träna bra i veckan så tar vi med oss det positiva och åker till Ljungby på lördag och krigar för en seger.